Wodny świat
Ostatnio trochę eksperymentowałam z wodami
smakowymi, które nie byłyby wzbogacone sztucznymi barwnikami, czy innymi chemicznymi wynalazkami. Tak powstała woda truskawkowo-imbirowa, woda z miętą i
jagodami oraz woda z dodatkiem melisy i pomarańczy. Dziś propozycja, która szczególnie przypadła mi do gustu, czyli woda z ogórkiem i lawendą. Po raz kolejny zachwyciłam się tymi aromatycznymi kwiatami i nieograniczonymi wprost możliwościami ich kulinarnego wykorzystania.
Woda z ogórkiem
i lawendą
Składniki:
- 1 litr wody mineralnej (niegazowanej),
- kilka plastrów świeżego ogórka,
- kilka kwiatów lawendy,
- kilka kostek lodu.
Ogórki pokroić w półplasterki, wrzucić wraz z
kwiatami lawendy do karafki, dodać kostki lodu, uzupełnić wodą mineralną.
A poniżej moje najnowsze lawendowe szaleństwo, czyli oliwa bazyliowo-lawendowa:
Komentar
Posting Komentar