Niedzielne pokuszenie
Ponieważ musiałam dziś trochę popracować nie
było klimatu na nic czasochłonnego w kuchni. Ochota na „coś słodkiego” wzięła
jednak górę, a że pokusom należy ulegać zafundowałam sobie przerwę. Porzeczkową, z dodatkiem nasion chia i serka mascarpone. Szczęściara ze mnie, bo po takiej dawce cukru można bez żalu ponownie oddać się pracy…
Deser
porzeczkowy z chia
Składniki:
- 250 g mascarpone,
- 4 łyżki jogurtu greckiego,
- 4 łyżki nasion chia,
- kilka bez,
- garść czerwonych porzeczek,
- kilka listków bazylii.
Mascarpone wymieszać z jogurtem greckim i chia –
odstawić na 1-2 godz. do lodówki. Bezy pokruszyć, czerwone porzeczki oczyścić z
szypułek. Układać warstwami w pucharku przekładając schłodzonym kremem. Przed
podaniem udekorować listkami bazylii.
Komentar
Posting Komentar