Co z tą wiosną?
Wstaję rano i co widzę? Powrót zimy. Śnieg sypie jak szalony i wcale nie zamierza przestać. Jednostajny odcień bieli staje się irytujący. Na przekór dzisiejszej aurze zarządzam wiosnę w menu. Prosta i szybka przekąska z wykorzystaniem marcowych nowalijek z pewnością przyczyni się do poprawy nastroju...
Nowalijkowa przekąska
Składniki:
- 1 ogórek,
- 3-4 plasterki żółtego sera,
- 3-4 rzodkiewki,
- 2-3 łyżki majonezu,
- odrobina wasabi,
- garść kiełków,
- zielona cebulka,
- sól i pieprz.
Ogórka pokroić na kilkucentymetrowe walce, obrać ze skórki, wydrążyć
środek uważając, by nie uszkodzić zewnętrznej części.
Z majonezu, wasabi i grubo tartych rzodkiewek
przyrządzić dip – doprawić solą i pieprzem.
Żółty ser pokroić w kilkucentymetrowe paski, owinąć nim ogórkowe walce, łączenia spiąć wykałaczkami. Wierzch owinąć zieloną
cebulką, środek wypełnić dipem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z
dodatkiem ulubionych kiełków.
A poniżej świąteczne zastosowanie klamerek
do prania:
Komentar
Posting Komentar