Houston, mamy problem
Cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu
objawiający się niemożnością dopięcia wszystkiego, co chciałabym w ciągu dnia zrobić. Doba jest zdecydowanie za krótka, a planów i pomysłów zwyczajnie za dużo. Na szczęście znajduję czas na realizację kolejnych rabat wokół domu.
Przepięknie jest...! Poniżej mała przekąska w klimatach wielkanocnych, a ja zmykam do
dalszych prac ogrodowych.
Jajka
faszerowane
chrzanowym
tuńczykiem
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 70 g tuńczyka w sosie własnym,
- 2-3 łyżki chrzanu,
- 1 łyżka musztardy,
- kiełki buraczków,
- szczypiorek,
- świeżo mielona ostra papryka,
- sól i pieprz.
Jajka przekroić na połówki,
delikatnie wydrążyć żółtka. Odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka połączyć z
żółtkami, chrzanem i musztardą – doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo
zmieloną papryką. Pastą tuńczykową faszerować połówki jajek, wierzch ozdobić
kiełkami buraczków, związać szczypiorkiem.
Komentar
Posting Komentar