Per l'amore della pasta
Jako zdeklarowana makaroniara nie mogłam doczekać się dzisiejszego dania. Spaghetti
al nero di seppia chodziło za mną od dawna, a w zestawieniu z pomidorkami daktylowymi, papryczką peperoni i świeżym oregano - totalnie mnie uwiodło. Mieszanką smaków, kolorów, aromatów, od których mogłabym się uzależnić...
Spaghetti
al nero di seppia
z pomidorkami
daktylowymi,
papryczką
peperoni i świeżym oregano
Składniki:
- 200 g spaghetti al nero di seppia,
- 150 g pomidorków daktylowych,
- 1 papryczka peperoni,
- garść świeżego oregano,
- 2 ząbki czosnku,
- 100 g mozzarelli,
- kilka łyżek oliwy,
- sól i pieprz (do smaku).
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i
peperoni – krótko podsmażyć. Dodać połówki pomidorków daktylowych i listki oregano – smażyć przez kilka minut. Połączyć z ugotowanym makaronem i kawałkami mozzarelli. Przed podaniem oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentar
Posting Komentar